Er zijn veel manieren om thuis en op school elektriciteit te besparen. Het is gewoon een kwestie van beslissen wat voor jou het belangrijkst is en het in de praktijk brengen.

Controleer uw boiler. Werkt het goed? Controleer de druk- en temperatuurmeter en controleer uw toevoerklep.

Zorg ervoor dat de hoofdbreker gesloten en gedeblokkeerd is bij de hoofdbrekerbox in uw huis. Alleen op deze manier kunt u bepalen hoeveel elektriciteit er in uw huis komt. Te veel kan het onveilig maken om thuis te blijven, te weinig is energieverspilling.

Controleer uw apparaten zoals de boiler en de oven. Als het warm is, zet u de thermostaat lager. Controleer het koelmiddelpeil en het koelmiddelpeil in uw vriezer. De belangrijkste oorzaak van het smelten van ijs in uw vriezer kan een lekkende condensor of verdamperspiraal zijn.

Doe je elektrische circuits. Zoek uit waar je fout gaat en los het op. Zorg ervoor dat de externe stroomonderbreker gesloten is, vooral als u in een ouder huis woont.

Installeer energiezuinige lampen. In de winter wil je geen verlengsnoer door het hele huis laten lopen. Doe alle tl-lampen weg en vervang ze door energiezuinige lampen. CFL-lampen zijn het beste om thuis te gebruiken. Vervang ze regelmatig om oververhitting en koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.

Installeer energiezuinige ramen en deuren in je huis en op school. Wanneer je een huis opwarmt, straalt het naar buiten. Als uw ramen te klein zijn, bieden ze niet dezelfde hoeveelheid isolatie en zijn ze verspilling van energie. Zorg ervoor dat u de schermen aan de buitenkant van uw ramen vervangt en in ieder geval de isolatie aan de binnenkant.

Houd uw binnenluchtkwaliteit onder controle. De oven, airconditioning en elke andere warmtebron in huis moeten schoon en geurvrij zijn. Vocht van vloeren, meubels en huisdieren moet worden opgeruimd voordat u de verwarming inschakelt.

Test de luchtfilters in uw oven en kanaalwerk en laat ze controleren door een professional in de branche om u te helpen kostbare reparaties in de toekomst te voorkomen. Als je een draagbare luchtreiniger hebt die geweldig werkt, gebruik die dan, maar gebruik nooit een traditionele filterstijl.

Doe je lichten uit als je het huis verlaat. Alle apparaten gebruiken veel energie om ze aan te houden. Als ze niet worden gebruikt, gebruikt u stroom die kan worden bespaard door de lichten uit te doen.

Vervang buitenkranen door kranen die voorkomen dat water op de vloer spat. Door het water in je badkuip of gootsteen te laten ronddraaien, wordt het gemakkelijker om vocht te verzamelen. Watertemperaturen zijn van nature lager als het buiten is, dus als u het kunt betalen, moet u een gootsteen met een hoog rendement gebruiken.

Houd deze tips in gedachten wanneer u thuis en op school elektriciteit probeert te besparen. U bespaart geld en energie.