De voordelen van het gebruik van minder elektriciteit zijn talrijk. U kunt een aanzienlijk bedrag besparen op uw energierekening en de belasting van ons milieu verminderen door te helpen onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Met een paar eenvoudige stappen wordt u efficiënter in uw huis en vermindert u de hoeveelheid elektriciteit die u gebruikt.

De eerste stap is om minder elektriciteit te verbruiken. Leer enkele van je gewoonten veranderen. Schakel bijvoorbeeld dingen uit die niet worden gebruikt of verplaats lampen en apparaten uit de weg wanneer ze niet worden gebruikt. Dit zal het aantal elektrische apparaten dat u in stand-by hebt aanzienlijk verminderen.

Leer bovendien om energie te besparen, zodat uw energierekening laag blijft. Overweeg om sommige apparaten uit te schakelen als ze niet worden gebruikt, zoals tv’s, radio’s, dvd-spelers, computers en andere. Raadpleeg de handleiding van uw apparaten om erachter te komen hoeveel energie ze verbruiken in de standby-modus.

Voor veel dingen, zoals televisies, computers en stereo’s, moet u de stroom uitschakelen voordat u de verschillende apparaten uitschakelt. Zorg ervoor dat u de gebruikershandleidingen leest voor elk apparaat dat u instrueert hoe u energie kunt besparen en zorg ervoor dat de instellingen correct zijn ingesteld.

Zorg er daarnaast voor dat u regelmatig de stopcontacten van de apparaten die niet in gebruik zijn, schoonmaakt. Leid een draad van de achterkant van de koelkastdeur, door de uitlaat, naar de muur, waar het stroom door een filter en naar de plint zal leiden, daarom kun je het niet zien als je in de koelkast zit.

Andere dingen die u kunt doen om het elektriciteitsverbruik te verminderen, zijn onder meer de aanschaf van een minder energiezuinig apparaat, waarmee u tot 30% kunt besparen op uw energierekening. U kunt ook kranen met een laag debiet installeren, waardoor er minder water door de kraan stroomt, waardoor er minder elektriciteit wordt gebruikt.

Bekijk hoe u uw apparaten gebruikt. Het is waarschijnlijk dat u apparaten heeft die energie verspillen. De ventilator van een computer kan bijvoorbeeld sneller draaien dan nodig is, terwijl een tv lang kan blijven staan ​​en helemaal niet wordt gebruikt.

Voordat u een nieuw apparaat koopt, moet u controleren of de batterij nog steeds in werkende staat is, of het apparaat een nieuw display heeft en of er tekenen van bederf zijn, zoals het geheugen dat op de verkeerde manier knippert of de Cd-speler werkt niet goed. Als u van plan bent een cd-speler te gebruiken, zorg er dan voor dat deze mp3-bestanden kan afspelen. Je kunt ook naar een iPod kijken voor een eenvoudig alternatief.

Om minder elektriciteit te gebruiken, hoeft u alleen maar de bovenstaande stappen te doorlopen en deze dagelijks te implementeren. De volgende keer dat u uw apparaten aansluit, zult u een verschil merken, omdat uw huishouden veel efficiënter zal zijn.